Belægninger

BrazeCoat®
BrazeCoat® er en unik “Hardfacing” teknik med pålægning af hårdmetal udført som lodning i en vacuumovn.

Ved større emner kan de mest udsatte områder beskyttes med flexible Hårdmetal-måtter som formes efter geometrien(BrazeCoat®-M).

Her bliver overfladen som sintret hårdmetal og kan efterfølgende anvendes direkte eller slibes.

Det unikke er, at hårdmetallen foreligger i form af måtter som lægges på de slidende områder – og emnet bliver derefter vacuum loddet.

For mindre emner eller præsisionsdele tilføres et tyndt lag hårdmetal suspension(BrazeCoat®-S) som så giver overfladen den ønskede slidstyrke.


Keronite
Denne proces er en ny kemisk-elektrolytisk metode til keramisk belægning af aluminium, magnesium og titan legeringer. Teknikken indebærer at overfladen på emnerne omdannes til et keramisk materiale. Herved får de bløde materialer styrke som langt overstiger hærdet stål. Samtidig får overfladen en lavere friktion.

Processen som er patenteret er blevet så populær, at der fra 1. Marts 2004 er etableret et anlæg i Danmark.

Læs mere om teknikken på Keronites hjemmeside

 

PVD/CVD
PVD/CVD belægninger foregår under vacuum og er ultratynde(0,5 – 5 my). Belægningen ændrer ikke emnes geometri, men giver større slidstyrke, korrosionbeskyttelse samt lavere friktion.

De mest relevante som følger:

DLC(diamant like carbon) er en PVD-tyndfilm belægning med meget lav friktion.   
Tantal metal, hvor metal emner belægges med tynd tantal for at beskytte mod korrosion og varme.      
NEW-CVD-belægning som også kan påføres i indvendige huller.

Dekorative PVD belægninger hvor en række nye farver kan anvendes.

 

NiPTFE

kombinerer de selvsmørende egenskabet fra PTFE(teflon) med høj slidstyrke fra kemisk nikkel og har glimrende vedhæftning. Det er en ideal coatning til komponenter hvor almindelig smøremidler ikke kan accepteres - f.eks. i medico industrien. belægningen er tæt og korrosionshæmmende.

Kontakt os for nærmere information

 

Termisk metal coatning

Som alternativ til massive emner i hårdmetal eller Stellite kan vi tilbyde en række termiske processer hvor der pålægges Wolfram-, Krom-karbider eller Stellite for at øge slidstyrken eller korrosions bestandigheden på metal emner. Teknikkerne omfatter Plasma, HVOF eller Laser Cladding.