Belægninger

BrazeCoat
BrazeCoat® er en unik “Hardfacing” teknik med pålægning af hårdmetal udført som lodning i en vacuumovn.

Ved større emner kan de mest udsatte områder beskyttes med flexible Hårdmetal-måtter som formes efter geometrien(BrazeCoat®-M).

Her bliver overfladen som sintret hårdmetal og kan efterfølgende anvendes direkte eller slibes.

Det unikke er, at hårdmetallen foreligger i form af måtter som lægges på de slidende områder – og emnet bliver derefter vacuum loddet.

For mindre emner eller præsisionsdele tilføres et tyndt lag hårdmetal suspension(BrazeCoat®-S) som så giver overfladen den ønskede slidstyrke.


Keronite
Denne proces er en ny kemisk-elektrolytisk metode til keramisk belægning af aluminium, magnesium og titan legeringer. Teknikken indebærer at overfladen på emnerne omdannes til et keramisk materiale. Herved får de bløde materialer styrke som langt overstiger hærdet stål. Samtidig får overfladen en lavere friktion.

Processen som er patenteret er blevet så populær, at der fra 1. Marts 2004 er etableret et anlæg i Danmark.

Læs mere om teknikken på Keronites hjemmeside

 

PVD/CVD
PVD/CVD belægninger foregår under vacuum og er ultratynde(0,5 – 5 my). Belægningen ændrer ikke emnes geometri, men giver større slidstyrke, korrosionbeskyttelse samt lavere friktion.

De mest relevante som følger:

DLC(diamant like carbon) er en PVD-tyndfilm belægning. Nærmere info klik Diarc
Tantaline(tantal metal). Nærmere info klik Tantaline
HARDIDE. Eneste CVD-belægning som kan påføres i indvendige huller. Nærmere info klik Hardide

 

Nedox
Nedox er en kemisk belægning hvor der dannes en nikkel og PTFE film på emnets overflade. Hermed opnås stor slidstyrke og lav friktion. Belægningen er tæt og korrosionshæmmende.

Kontakt os for nærmere information

 

Komposit coating

En række produkter som anvendes til påsmøring af emner. Kompositten lægger et tæt lag – typisk ca. 250 my på det behandlet emne som giver emnet en stærk overflade. Flere af produkterne indeholder keramiske fyldstoffer.